Rešenje nestanka Danke Ilić bi moglo da bude u ovome: Ovaj potez tužilaštva bi mogao da dovede do odgovora
Danka Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

NESTANAK DEVOJČICE

Rešenje nestanka Danke Ilić bi moglo da bude u ovome: Ovaj potez tužilaštva bi mogao da dovede do odgovora

Najveća misterija u ovom slučaju je gde je telo devojčice

Objavljeno:

Ni saslušanje poslednja tri svedoka, od ukupno njih 21, nije razrešilo misteriju nestanka i, kako se sumnja, smrti devojčice iz Bora, Danke Ilić (2), kojoj se svaki trag izgubio 26. marta u Banjskom polju.

Najveća misterija u ovom slučaju je gde je telo devojčice, a glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, najavio je mogućnost da se ponovo uradi rekonstrukcija čitavog događaja.

- Videćemo da li će se raditi ponovna rekonstrukcija, tačnije ima li smisla ponovo je raditi - rekao je Canović.

Satnica od 26. marta

x 13.10 sati - Ivana Ilić stigla na svoje imanje u Banjskom polju sa Dankom i sinom

x 13.22 sati - Ivana suprugu Milošu šalje slike dece izu dvorišta svoje stare kuće

x 13.50 sati - Ivana videla "fijat pandu" u blizini svoje kuće i muškarca pored vozila

x 13.51 sati - Ivana zove muža i govori mu da se Danka izgubila

x 13.57 sati - Miloš Ilić stiže u Banjsko polje i sreće osumnjićene u "fijatu"

x 13.59 sati - Policija stiže u Banjsko Polje posle poziva roditelja male Danke

Dosadašnja istraga pokušala je da dokaže da su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, D.D.(50) i S.J. (50), radnici borskog JKP "Vodovod", telo deteta, koje su prethodno, kako su to priznali u policiji, a jedan od njih i u tužilaštvu, udarili službenim autom "fijat panda", pa ubacili na zadnje sedište i zadavili, bacili na deponiju na Starobanjskom putu.

- Ono što je praktično potvrdilo to njihovo priznanje jeste zapis sa GPS uređaja koji se nalazi u "fijat pandi" koju su kobnog dana vozili osumnjičeni. Pošto se radi o službenom vozilu "Vodovoda", GPS je radio i pomogao je u rekonstrukciji kretanja. Tako je uređaj pokazao da je "fijat panda" kobnog dana u kritično vreme bila na deponiji i da je tu stajala minut i 41 sekundu. To je bilo oko 14 sati - kaže naš izvor i dodaje da je tužilac u petak saslušao svedoka, Boranina Dalibora Jovića, koji je 26. marta baš oko 14 sati džogirao u blizini deponije.

Danka Ilić
foto: Kurir

- Međutim, on je rekao da nije video ni jednog čoveka tada na deponiji, ali da je video vozilo pikap. On je rekao da jeste u to vreme bio na tom mestu, ali da ništa konkretno nije video - podseća naš izvor i dodaje:

- Iako se očekivalo da on reši misteriju tih minut i 41 sekundu zadržavanja S.J. i D.D. auta na deponiji, to se nije desilo.

Podsetimo, iako su osumnjičeni posle hapšenja u policiji priznali zločin i rekli da su telo bacili na deponiji, istražitelji telo nisu pronašli na tom mestu ni posle višednevne pretrage terena.

- Potom je D.D. priznao da je telo dva dana posle ubistva premestio na drugo mesto, ali nije želeo da kaže na koje. Navodno je rekao da su mu u tome pomagali otac R.D. i brat D.D. Pololicija je potom uhapsila i njih dvojicu, a D.D. je nekoliko sati posle hapšenja preminuo u policijskoj stanici, dok je R.D. proveo dva meseca u pritvoru posle čega je pušten da se brani sa slobode - podseća izvor Kurira.

Rekli, pa porekli!

Ono što dodatno buni u ovom slučaju, jeste to što je S.J. posle hapšenje odlučio da promeni svoju odbranu, pa je u tužilaštvu negirao zločin, tvrdeći da Danku nije ni video, a kamoli da ju je udario kolima.

- Sada i drugi osumnjičeni, D.D., traži da ga tužilac ponovo sasluša. To mu je odobreno, ali termin još nije određen. Šta će novo da kaže zna samo on, ali postoji mogućost da i on sada odluči da promeni iskaz, i da opovrgne svoje priznanje - kaže izvor.

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.